Als leerkracht kan jij het verschil maken! 2xdenken helpt je om je kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen. Wij bieden trainingen die je direct kunt toepassen in de klas.

Wil jij ook gemotiveerde en betrokken kinderen in je klas?
Met een kindgesprek creëer je niet alleen een goed contact, het kind wordt ook meer eigenaar van zijn eigen leerproces! Hoe pas je kindgesprekken in zodat het een vast onderdeel van je werk wordt?

Je leert tijdens de training:
– Verschillende gespreksvaardigheden en -technieken.
– Vraagstellingstechnieken
– Luistervaardigheden
– Inzicht in jouw eigen overtuigingen en gedrag en de voorbeeldrol die je als leerkracht hebt.
– Theoretische achtergrond
– Ondersteunende middelen en methoden voor het kindgesprek
– Planning en organisatie: vertaling naar jouw klassenpraktijklerarenregister

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?
Klik hier voor contact.
Download hier extra informatie

Ervaringen van deelnemers aan kindgesprekken

“Veel gehoord was de verzuchting ‘ik zou wel willen maar heb geen tijd’. Jorieke en Christine gingen hier goed op in. Het maakte de tongen los en zette aan tot uitwisseling. Het grote voordeel is, zo gaven de aanwezigen later terug, dat Jorieke en Christine weten waarover ze praten. Het zijn mensen vanuit de praktijk. Geen theorie vanuit de boeken en een kantoor. Het credo was ‘gewoon doen’ en dan ervaren hoeveel het je oplevert. Na afloop namen veel leraren zich voor om daadwerkelijk er mee aan de slag te gaan. Het liefst de volgende dag!”
Directeur-bestuurder, incompany training

“Het enthousiasme en de goede ‘dynamiek’ in samenwerking van de coaches werkten aanstekelijk. Ik heb heel veel ideeën gekregen en vooral veel zin om ermee aan de slag te gaan. De hand-out is heef fijn!”
Leerkracht, open training.

“De trainers zijn zeer enthousiast en weten waar ze over praten. Jorieke en Christine vullen elkaar goed aan. De rollenspellen en het oefenen in mijn eigen praktijk heeft mij veel opgeleverd. Ik weet nu waar ik me op moet richten in de gesprekken. En dat is toch wel heel anders dan ik eerst deed!”
Leerkracht, incompany training

“Jorieke en Christine  vulden elkaar goed aan. Momenten voor reflectie, dat was goed. Goede training, je kunt er direct mee aan de slag in de praktijk. Inhoud erg herkenbaar!”
Leerkracht, open training

“Jorieke en Christine hebben op een professionele, originele en vooral enthousiaste wijze het belang van het voeren van kindgesprekken onder de aandacht gebracht bij het team. Omdat beide trainers hun sporen in het onderwijs en op relevante andere gebieden hebben verdiend, heb ik gemerkt dat ze in korte tijd aansluiten bij de behoefte van het team en dus resultaat weten te boeken. Er worden verschillende en interessante werkvormen gebruikt tijdens de training. In het belang van kinderen is dit een aanrader voor schoolteams!”
Directeur, incompany training